HOLBERGS GATE

Leilighetsutvidelse  i horisontaldelt tomannsbolig.

Den opprinnelige leiligheten i 2. etasje var trang og liten. Ved å ta i bruk loftet ble arealet i begge etasjene maksimalt utnyttet. Utfordringen var å knytte etasjene godt nok sammen og skape luftige rom. Løsningen ble blant annet presisjonsplassering av takvinduer og en ny trappeforbindelse - selv om det egentlig ikke var plass til en trapp.

 

Arkitektonisk hovedide: Luft, lys, variasjon og siktforbindelser gir gode rom og gjør at leiligheten oppleves som større enn den er. Den nye trappen er blikkfang - samtidig som den inneholder både kjøkkenskap og bokhylle.

 

Arkitekt/Designer: Bjørke Arkitektur

Oppdragsgiver: Privat

Beliggenhet: Holbergs gate, Trondheim

Prosjektering: 2013-2015

Bygging: 2015

Status: Ferdig med 1. byggetrinn.

Omfang: Ombygging av leilighet i tomannsbolig. Bruksendring av loft. Spesialdesign innvendig trapp.

 

 

 

 

holb8
foto_holb8_b
foto_holb8_c
foto_holb8_d
holbsnitta