TURISTINFORMASJONEN I TRONDHEIM

Innredning, teknologi og interaktive brukeropplevelser for den nye Turistinformasjonen i Trondheim.

Prosjektet omfattet komplett designkonsept for fysiske og digitale løsninger, prosjekteringsledelse og byggeledelse gjennom både idefase og utførelse.

Bestillingen til oss var en innovativ, moderne turistinformasjon med vekt på interaktive brukeropplevelser og en identitet som forener historiske Trøndelag med teknologihovedstaden Trondheim. Ca 20 lokale bedrifter og miljø er innenfor teknologi, håndværk og produktdesign ble trukket inn som leverandører og medutviklere.

Særlige utfordringer var svært kort planleggings- og byggefase, stram økonomi og ikke minst at lokalene ligger i 2. etasje i forhold til gateplan. For å bli synlig i gatebildet og trekke folk inn og opp I lokalene ble en interaktiv lysinstallasjon plassert i inngangspartiet. En annen installasjon er planlagt ute i gaten, men ble ikke en del av prosjektet.

 

Arkitekter/Designere: Bjørke Arkitektur AS, Nice Industridesign AS, Steffen Wellinger

Oppdragsgiver: Visit Trondheim og Trøndelag Reiseliv

Beliggenhet: Nordre gate 11, Trondheim

Prosjektering: 2013-2014

Bygging: 2014

Status: Fullført.

Areal: 250 m2 innendørs

 

Oppdraget ble tildelt etter en designkonkurranse.

 

2014-05-22-23-23-47-kopi

 

Den interaktive lysinstallasjonen i inngangspartiet flytter besøksenteret ned til gatenivå og gjør det innbydende å gå i trapp. Bevegelsessensorer i topp og bunn av trappen sørger for at lyset følger deg oppover eller nedover. Og lyset beveger seg forskjellig for hver gang.

Konsept og montering av oss. Lysdesign i samarbeid med Norwegian Creations - som også har laget denne filmen:

 

I tillegg til planløsning og logistikk ble de ulike elementene i prosjektet spesialdesignet. For eksempel utviklet vi ny bruk av massivtre til innredning sammen med Snekkeriet Verdal.

furntiture-touristinfo-nice-bjorke
Norsk prosjekteringsmal 16
a%cc%8apning
veiviser-final-01
a61-resepsjon-3
plakett-visit-ferdig-2_side_1